Search found 3699 matches

by Greenlaw
Mon Nov 04, 2013 12:45 pm
Forum: General Moho Discussion
Topic: making smartbones makes my character vanish in action panel
Replies: 27
Views: 5047

Re: making smartbones makes my character vanish in action pa

Just a quick followup to my situation: thanks to this video (http://www.youtube.com/watch?v=GJ4j51P0uWA), I gained a much better understanding of Flexi-Binding and the Use Selected Bones For Flexi-Binding command. The latter feature helped me simplify the rig quite a bit, and as a result, I'm not se...
by Greenlaw
Mon Nov 04, 2013 9:56 am
Forum: General Moho Discussion
Topic: making smartbones makes my character vanish in action panel
Replies: 27
Views: 5047

Re: making smartbones makes my character vanish in action pa

Okay, I spent a little more time on this tonight (just can't leave well enough alone I guess.) I'm not 100% sure but some of my issues maybe be related to how I'm using (or rather mis-using) bone layers. I've been experimenting with Flexi Binding vs. Region Binding, and Group Layer binding vs Layer ...
by Greenlaw
Sun Nov 03, 2013 11:17 pm
Forum: General Moho Discussion
Topic: making smartbones makes my character vanish in action panel
Replies: 27
Views: 5047

Re: making smartbones makes my character vanish in action pa

Thanks for looking into this! I'll keep your observations in mind when I come back to this problem. It sounds like it's an official bug since others can reproduce the problem. BTW, I removed the Group from the scene and reconfigured the rig to work without it. I still get the disappearing graphics b...
by Greenlaw
Sun Nov 03, 2013 8:24 pm
Forum: General Moho Discussion
Topic: making smartbones makes my character vanish in action panel
Replies: 27
Views: 5047

Re: making smartbones makes my character vanish in action pa

Thanks for the feedback. Yes, I've only started using Group layers for the last few shots in our project, which was when I noticed this issue, so maybe there's something to that. Though, like you, I'm almost certain I've seen this in a version of the scene without the Group too. My guess is that usi...
by Greenlaw
Sun Nov 03, 2013 3:59 pm
Forum: General Moho Discussion
Topic: making smartbones makes my character vanish in action panel
Replies: 27
Views: 5047

Re: making smartbones makes my character vanish in action pa

In my case, I'm working strictly in 9.5. Here's some new info: Even though my problem described was specific to using SmartBones, now I find that the same issue happens in this scene when creating any Action. For example, I want to create a series of Morph Actions for a Group layer in this scene, an...
by Greenlaw
Sun Nov 03, 2013 7:24 am
Forum: General Moho Discussion
Topic: making smartbones makes my character vanish in action panel
Replies: 27
Views: 5047

Re: making smartbones makes my character vanish in action pa

I'm having this problem too. Curiously, it only happens in certain scene files and I can't figure out why. Anyway, to make the artwork appear, I have to touch the rotate bone tool slightly. I'm not sure this works all the time though...I think I ran into a case earlier where I couldn't make the imag...
by Greenlaw
Sun Nov 03, 2013 4:32 am
Forum: Tips & Techniques
Topic: Best Affordable Microphone
Replies: 24
Views: 6394

Re: Best Affordable Microphone

I noticed the H2 has apparently been replaced by the H2n, which according to reviews has a much better recorder/mic. Also, it seems a bit cheaper on Amazon right now too. I've had my old H2 for several years now--it still works well but after reading the reviews, hmm, maybe it's time to upgrade? Nah...
by Greenlaw
Sat Nov 02, 2013 3:44 pm
Forum: Tips & Techniques
Topic: Best Affordable Microphone
Replies: 24
Views: 6394

Re: Best Affordable Microphone

I have an older model H2, which is not just a microphone but is actually a self-contained portable recorder. Here's the link for the latest model: http://www.zoom.co.jp/english/products/h2/ What's nice about the H2 is that you can record anywhere with it and the audio quality is great. I take it wit...
by Greenlaw
Sat Nov 02, 2013 7:18 am
Forum: Bug Discussions
Topic: Bug Check: SmartBone Display Issue
Replies: 6
Views: 1039

Re: Bug Check: SmartBone Display Issue

Still don't know about the weird display error but I think I found an explanation for some of the other weirdness I was running into--probably mostly user error. I'm finding that some elements have old SmartBone and other Action data attached. Stripping them out seems to help when creating new Smart...
by Greenlaw
Sat Nov 02, 2013 5:33 am
Forum: Bug Discussions
Topic: Bug Check: SmartBone Display Issue
Replies: 6
Views: 1039

Re: Bug Check: SmartBone Display Issue

Finally got to try this scene on my workstation, which has an Nvidia card instead of the ATI chipset found in my tablet PC. The display error is about the same--some of the vector images will 'disappear' when creating a SmartBone action. Like with the ATI, however, if I rotate the bone, the display ...
by Greenlaw
Fri Nov 01, 2013 10:05 pm
Forum: Bug Discussions
Topic: Bug Check: SmartBone Display Issue
Replies: 6
Views: 1039

Re: Bug Check: SmartBone Display Issue

Hmm. Apparently old Actions/SmartBone data can get transferred through Props because some of it somehow snuck into my 'clean' scene. I tried clearing the unwanted data in the new scene though and at least this time it really seems to be removed. Ugh. Hope this one was just a random issue--hate to ru...
by Greenlaw
Fri Nov 01, 2013 9:10 pm
Forum: Bug Discussions
Topic: Bug Check: SmartBone Display Issue
Replies: 6
Views: 1039

Re: Bug Check: SmartBone Display Issue

I wondered if it was the ATI chipset in the tablet PC that caused the apparent redraw issue, so I switched the the built-in Intel Graphics chipset, but the redraw issue persists. Very strange. Will try this at home tonight on the workstation with the Nvidia card. Regarding my other SmartBone issue, ...
by Greenlaw
Fri Nov 01, 2013 6:06 pm
Forum: Bug Discussions
Topic: Bug Check: SmartBone Display Issue
Replies: 6
Views: 1039

Re: Bug Check: SmartBone Display Issue

Regarding saving 'clean' ASP elements, I wound up saving each layer to the Library as a Prop and then importing the items to a new scene from the Library. I guess that should work shouldn't it? Will continue to post notes on my progress with this issue.

G.
by Greenlaw
Fri Nov 01, 2013 4:58 pm
Forum: Bug Discussions
Topic: Bug Check: SmartBone Display Issue
Replies: 6
Views: 1039

Re: Bug Check: SmartBone Display Issue

BTW, this forum is fantastic. I've learned so much from reading the posts here. :)
by Greenlaw
Fri Nov 01, 2013 4:56 pm
Forum: Bug Discussions
Topic: Bug Check: SmartBone Display Issue
Replies: 6
Views: 1039

Bug Check: SmartBone Display Issue

Hi, I think I'm getting fairly competent with the tools in Anime Studio Pro but occasionally I will run into some puzzling behavior. Here's a new one (for me): I'm trying to rig one of my characters with SmartBones, and when I set up the arms for it, the artwork will 'disappear'. When I touch the ro...