Zbrush

A place to discuss non-Moho software for use in animation. Video editors, audio editors, 3D modelers, etc.

Moderators: Fahim, Distinct Sun, Víctor Paredes, erey, Belgarath, slowtiger

User avatar
red hamster
Posts: 456
Joined: Wed Apr 20, 2005 11:24 pm
Contact:

Zbrush

Post by red hamster » Mon Dec 25, 2006 8:24 pm

http://www.pixologic.com/zbrush/home/home.php
great program but too expensive for me . :(
Image
User avatar
bupaje
Posts: 1175
Joined: Fri Nov 12, 2004 5:44 pm
Location: California
Contact:

Post by bupaje » Mon Dec 25, 2006 8:33 pm

That's one that has been on my "want it' list for several years. I've played with the demo now and then. The interface is a bit confusing to me -too many options overload the brain- but the power woohoo! Lots of cool things can be done. I did use the limited trial version to generate layers and some brushes which I used later in Photoshop.
[url=http://burtabreu.animationblogspot.com:2gityfdw]My AnimationBlogSpot[/url:2gityfdw]
User avatar
red hamster
Posts: 456
Joined: Wed Apr 20, 2005 11:24 pm
Contact:

Post by red hamster » Mon Dec 25, 2006 11:09 pm

Damn! The demo don't work. It said me "password data sensitive".
Perhaps because I dl the demo , Zb 1.55 (now Zb 2.5) in the 2005 ?
Image
User avatar
bupaje
Posts: 1175
Joined: Fri Nov 12, 2004 5:44 pm
Location: California
Contact:

Post by bupaje » Tue Dec 26, 2006 12:54 am

You can request a new demo password here
http://www.pixologic.com/zbrush/support ... equest.php

They expire it every so often.
[url=http://burtabreu.animationblogspot.com:2gityfdw]My AnimationBlogSpot[/url:2gityfdw]
User avatar
Víctor Paredes
Posts: 4981
Joined: Wed Jan 26, 2005 12:18 am
Location: Ireland/Chile
Contact:

Post by Víctor Paredes » Tue Dec 26, 2006 1:08 am

i'm not very good in 3d, actually i use it almost only to work with AS (teddy, chameleon and wings are my battle horses).
i saw zbrush and i really loved the way its work, lamentably, i didn't understand anything... how can i turn all the objects Aaraghhhhhhhh!... too difficult to me.

i suppose one time i'll back to zbrush, and i'll count up to ten and will breathe. maybe.
User avatar
red hamster
Posts: 456
Joined: Wed Apr 20, 2005 11:24 pm
Contact:

Post by red hamster » Tue Dec 26, 2006 8:47 am

bupaje wrote:You can request a new demo password here
http://www.pixologic.com/zbrush/support ... equest.php

They expire it every so often.
Done already but it don't work. The password that they send me is always the same.
Image
User avatar
red hamster
Posts: 456
Joined: Wed Apr 20, 2005 11:24 pm
Contact:

Post by red hamster » Tue Dec 26, 2006 8:59 am

The unfriedly demo ever...
Image
User avatar
red hamster
Posts: 456
Joined: Wed Apr 20, 2005 11:24 pm
Contact:

Post by red hamster » Tue Dec 26, 2006 7:52 pm

This is the error.
I get an automatic response by pixologic but the mail is about the usual , copy and paste , hold the shift key ..nothing works.

Image
Image
User avatar
red hamster
Posts: 456
Joined: Wed Apr 20, 2005 11:24 pm
Contact:

Post by red hamster » Wed Dec 27, 2006 12:34 am

Pixologic send my the right code.
Zbrush seems to be a great apps, too bad that it is expensive and U can't save nothing.
The demo does have too many limitation. :?
Image
User avatar
bupaje
Posts: 1175
Joined: Fri Nov 12, 2004 5:44 pm
Location: California
Contact:

Post by bupaje » Wed Dec 27, 2006 12:39 am

You can save as PSD -Photoshop format.
User avatar
red hamster
Posts: 456
Joined: Wed Apr 20, 2005 11:24 pm
Contact:

Post by red hamster » Wed Dec 27, 2006 9:46 am

Yes but I save the model (even in the proprietary format) so I should spend hours for model something and lose it any time.
They fear piracy too much just like Animation Master that come without a demo and with a hardware key.
I can 't judge if Zbrush is the apps to me or no in this way.
Image
User avatar
2ner
Posts: 170
Joined: Wed Aug 04, 2004 1:14 pm

Post by 2ner » Wed Dec 27, 2006 1:52 pm

There is an opensource alternative called Sharp Construct.

http://sharp3d.sourceforge.net/mediawik ... /Main_Page

Also, there is a new sculpt mode in blender. Not sure if it's in the latest official release or just cvs at this point.
User avatar
red hamster
Posts: 456
Joined: Wed Apr 20, 2005 11:24 pm
Contact:

Post by red hamster » Wed Dec 27, 2006 2:05 pm

Thanks , I already dl SC, fine apps!
But it is not really comparable to zbrush, anyway. :(
Image
Bones3D
Posts: 217
Joined: Tue Jun 13, 2006 3:19 pm
Contact:

Post by Bones3D » Fri Dec 29, 2006 2:35 pm

Just out of curiousity, have any of you eying ZBrush looked at Luxology's Modo software?

I've been wanting to get my hands on Modo for a while, though the $900 price tag is a bit intimidating, when you consider that high-end apps like Cinema 4D and Maya can be had for only twice that.

In the meanwhile, I've been using Eovia's Hexagon software, which is somewhat similar to Modo, but not quite as robust in some areas.
8==8 Bones 8==8
User avatar
red hamster
Posts: 456
Joined: Wed Apr 20, 2005 11:24 pm
Contact:

Post by red hamster » Fri Dec 29, 2006 2:39 pm

I purchased exagon too, because the discount. Later I regret it.
The software is not so easy for me, I need some tools like the Zsphere; otherwise (perhaps a matter of mouse or vga drivers?) I can't do nothing in Exagon.
CBPro seems to be a very good app.
Modo is surely better but at 900 bucks it is really too much.
Image
Post Reply