Moho DPI

General Moho topics.

Moderators: Fahim, Distinct Sun, Víctor Paredes, erey, Belgarath, slowtiger

Post Reply
User avatar
DK
Posts: 2425
Joined: Mon Aug 09, 2004 6:06 am
Location: Australia

Moho DPI

Post by DK » Tue Sep 10, 2019 9:13 am

Hi.
Does anyone know what dpi Moho exports at?

Cheers
D.K
User avatar
slowtiger
Posts: 5396
Joined: Thu Feb 16, 2006 6:53 pm
Location: Berlin, Germany
Contact:

Re: Moho DPI

Post by slowtiger » Tue Sep 10, 2019 4:28 pm

DPI doesn't apply here. Images will be rendered at the pixel dimensions you've set in the project settings. Only when you print them you can say how many pixels will be spread on an inch.
AS 9.5 MacPro Quadcore 3GHz 16GB RAM OS 10.6.8 Quicktime 7.6.6
AS 11 MacPro 12core 3GHz 32GB RAM OS 10.11 Quicktime 10.7.3
User avatar
Greenlaw
Posts: 4440
Joined: Mon Jun 19, 2006 5:45 pm
Location: Los Angeles
Contact:

Re: Moho DPI

Post by Greenlaw » Tue Sep 10, 2019 7:04 pm

What SlowTiger says is correct: DPI is meaningless in most animation programs. The term only applies to print work.

What you need to do is get the required DPI is for your print project and then render the image at a resolution that meets that requirement. For example, if the DPI requirement is 300 DPI and the target print size it 8 x 10 inches, then you need to render the image at 2400 x 3000 pixels (300 dots per inch x 8 inches, etc.) You can get this info from your client or from the printing service that will be used.

After rendering the image from Moho, you can set the DPI in a image editing program. For example, in Photoshop you can enter the DPI value in the Image Size panel. (Be sure to disable the 'Resample' option before changing the DPI, otherwise it will alter your resolution.)
Last edited by Greenlaw on Wed Sep 11, 2019 1:25 am, edited 1 time in total.
D.R. Greenlaw
Artist/Partner - Little Green Dog | Little Green Dog Channel on Vimeo | Greenlaw's Demo Reel 2019 Edtion
Lead Digital Animator, Dreamworks Animation

Image
User avatar
DK
Posts: 2425
Joined: Mon Aug 09, 2004 6:06 am
Location: Australia

Re: Moho DPI

Post by DK » Wed Sep 11, 2019 1:07 am

Thanks for the replies...Yes this is a job for print work and i found a great little thread that outlined a Photoshop procedure to get the image up to 300 dpi similar to your suggestion Greenlaw. Thanks also to penny too.

https://www.lostmarble.com/forum/viewto ... &hilit=dpi

Cheers
D.K
Post Reply