Animated layer order not working

General Moho topics.

Moderators: Fahim, Distinct Sun, Víctor Paredes, erey, Belgarath, slowtiger

Post Reply
madriver
Posts: 93
Joined: Fri Dec 22, 2006 6:11 am

Animated layer order not working

Post by madriver » Sun Jul 29, 2018 6:18 pm

I have a complex bi-pedal rig set up.

All the layers have enable animated layer order checked as well as depth sort.

On frame 0 everything works fine and I can move layers around in front of or in back of other layers. But as soon as I move off of frame 0, the layers do not move at all.

Is this a conflict with smart bones, of which there are many, or have I forgotten to check something to make this work on the timeline? BTW, when I create a smart bone, animated layer order works fine.

Version 12.4, though I had a similar issue with 11.
User avatar
synthsin75
Posts: 7218
Joined: Mon Jan 14, 2008 11:20 pm
Location: Oklahoma
Contact:

Re: Animated layer order not working

Post by synthsin75 » Sun Jul 29, 2018 7:39 pm

Did you enable Animated Layer Effects for the group/bone layer?

And if any smart bones have layer sorting keyframes, that will override manual keyframes.
madriver
Posts: 93
Joined: Fri Dec 22, 2006 6:11 am

Re: Animated layer order not working

Post by madriver » Sun Jul 29, 2018 9:41 pm

synthsin75 wrote:Did you enable Animated Layer Effects for the group/bone layer?

And if any smart bones have layer sorting keyframes, that will override manual keyframes.
Yes, this is what has happened. Thanks for your response.
Post Reply