AS Pro 10 BENCHMARKS

General Moho topics.

Moderators: Fahim, Distinct Sun, Víctor Paredes, erey, Belgarath, slowtiger

amanandink
Posts: 231
Joined: Wed Feb 13, 2008 10:28 pm
Location: Kilkenny, Ireland
Contact:

Re: AS Pro 10 BENCHMARKS

Post by amanandink » Sat Dec 06, 2014 1:44 pm

RENDER TIME: 5:21
CPU: Intel Xeon CPU E3-1240 V2 @ 3.40GHz
RAM: 8.00 GB
OS: MS Windows 7
HDD: non raid
bill_lake
Posts: 8
Joined: Tue Mar 13, 2012 4:08 pm
Location: Virginia
Contact:

Re: AS Pro 10 BENCHMARKS

Post by bill_lake » Tue Aug 04, 2015 11:54 pm

You didn't specify output project size, so I did it at 1080p and 540p.

CPU: I7 930 (quad core 2.3Ghz)
Ram: 24GB
Disks:
C: OS: C: raid-0 pair (155MB/s read/write) Win7x64
B: SSD 270MB/s read/write: application Anime Studio Pro 10 x64
Render to B:
Render times:
11:50 @ 1080p
3:20 @ 540p

By changing the destination render disk to:
F: (external 128MB/s); render time @1080p 12:50

D: (internal raid-0 pair 250MB/s write) render time @1080p=

In all cases, my processor only got to about 70% max utilization and RAM only 29%. I watched Windows Resource monitor: the application only uses 1.7GB (commit) and 1.6GB (working) ram. And can see that my c drive (os) is getting a lot of activity during render, even though the application is stored on B:. Also, it seems like very poor use of resources: it doesn't appear to be waiting on any drive, yet the cpu and RAM are not being used. What's the system waiting for?

I use Anime Studio Pro professionally and I wish Smith Micro would put out information for grown-ups about how to optimize a workstation for their application.
Tradley
Posts: 44
Joined: Sun Oct 28, 2012 3:00 am

Re: AS Pro 10 BENCHMARKS

Post by Tradley » Wed Aug 05, 2015 7:05 am

I'm using a MacBook Pro (Retina, 13-inch, Late 2013)

RENDER TIME: 11 minutes, 35 seconds
CPU: 2.4 GHz Intel Core i5
RAM: 8 GB 1600 MHz DDR3
OS: Mac OS 10.10.4
HDD: 250 GB internal hard drive

Who says Anime Studio is worse than Adobe Flash?!
bill_lake
Posts: 8
Joined: Tue Mar 13, 2012 4:08 pm
Location: Virginia
Contact:

Re: AS Pro 10 BENCHMARKS

Post by bill_lake » Mon Jan 04, 2016 8:24 pm

Render Time: 6:55
CPU: i7 930 2.4Ghz
RAM: 24GB
OS: Win 10 x64
C Disk: OS/App 2 SSD (Raid 0), (Sata II)
B Disk: Renders: SSD (Sata II)

(I wish Anime Studio Pro used Cuda). (GTX 980)
JeroenKoffeman
Posts: 32
Joined: Tue Mar 24, 2015 3:04 pm

Re: AS Pro 10 BENCHMARKS

Post by JeroenKoffeman » Fri Jan 22, 2016 4:52 pm

Render Time: 6:27
CPU: i7 4790 3.6 GHZ
RAM: 16GB
OS: Win 10 x64
C Disk: SSD, OS, and library installed on SSD
EHEBrandon
Posts: 125
Joined: Mon May 26, 2014 2:16 am

Re: AS Pro 10 BENCHMARKS

Post by EHEBrandon » Wed Jun 08, 2016 7:03 pm

Sorry for bumping an hold thread but I love doing benchmarks. :)

RENDER TIME: 3 minutes and 25 seconds
CPU: i7 5930k 3.5ghz 6 cores
GPU: EVGA Superclocked GTX Titan X 12GB GDDR5
RAM: 16GB DRR4 1065MHZ
OS: Windows 10
HDD: HDD 4TB 7200RPM
User avatar
chucky
Posts: 3937
Joined: Sun Jan 28, 2007 4:24 am
Location: Van Diemen's Land
Contact:

Re: AS Pro 10 BENCHMARKS

Post by chucky » Thu Jun 09, 2016 4:36 am

EHEBrandon wrote:Sorry for bumping an hold thread but I love doing benchmarks. :)

RENDER TIME: 3 minutes and 25 seconds
CPU: i7 5930k 3.5ghz 6 cores
GPU: EVGA Superclocked GTX Titan X 12GB GDDR5
RAM: 16GB DRR4 1065MHZ
OS: Windows 10
HDD: HDD 4TB 7200RPM
Wow, that's some machine, almost halved the render, nice.
Sequential offender.
my latest animations
User avatar
funksmaname
Posts: 3113
Joined: Tue May 29, 2007 11:31 am
Location: Nelson, New Zealand

Re: AS Pro 10 BENCHMARKS

Post by funksmaname » Thu Jun 09, 2016 5:23 am

I just tried this and got 4:13
I noticed my CPU usage went up to about 90%, but memory usage was never about 40%, and Disk usage was 0-1%

RENDER TIME: 4 min 13 secs
CPU: i7 4790 3.60GHz 4 Cores (8 logical processors) 64bit
GPU: NVIDIA GTX745 (stock Dell thing)
RAM: 12GB 1600MHz
OS: Windows 10
HDD: not SSD

Also, for the first half of the test, firefox was using over 1Gb of memory till I closed it :P Also there were other things open on the machine so it might be slightly quicker if everything is off (?)
User avatar
synthsin75
Posts: 7251
Joined: Mon Jan 14, 2008 11:20 pm
Location: Oklahoma
Contact:

Re: AS Pro 10 BENCHMARKS

Post by synthsin75 » Thu Jun 09, 2016 6:04 am

Are these still ASP 10 benchmarks?
User avatar
funksmaname
Posts: 3113
Joined: Tue May 29, 2007 11:31 am
Location: Nelson, New Zealand

Re: AS Pro 10 BENCHMARKS

Post by funksmaname » Fri Jun 10, 2016 1:29 am

Mine was ASP11
User avatar
chucky
Posts: 3937
Joined: Sun Jan 28, 2007 4:24 am
Location: Van Diemen's Land
Contact:

Re: AS Pro 10 BENCHMARKS

Post by chucky » Fri Jun 10, 2016 3:47 am

I retested mine in ASP 11 with win 10 on the same machine and it was actually a lot slower, about 7:41 seems very odd.
Sequential offender.
my latest animations
User avatar
funksmaname
Posts: 3113
Joined: Tue May 29, 2007 11:31 am
Location: Nelson, New Zealand

Re: AS Pro 10 BENCHMARKS

Post by funksmaname » Fri Jun 10, 2016 4:40 am

Interesting, I don't have v10 installed right now...
User avatar
synthsin75
Posts: 7251
Joined: Mon Jan 14, 2008 11:20 pm
Location: Oklahoma
Contact:

Re: AS Pro 10 BENCHMARKS

Post by synthsin75 » Fri Jun 10, 2016 6:21 am

chucky wrote:I retested mine in ASP 11 with win 10 on the same machine and it was actually a lot slower, about 7:41 seems very odd.
Have you told Win 10 to use your dedicated graphics card for AS?
JaMike
Posts: 358
Joined: Sat Jul 16, 2011 6:36 pm

Re: AS Pro 10 BENCHMARKS

Post by JaMike » Sun Jun 26, 2016 4:34 pm

Was this resolved? Or is ASP 11 slower than ASP 10?
User avatar
chucky
Posts: 3937
Joined: Sun Jan 28, 2007 4:24 am
Location: Van Diemen's Land
Contact:

Re: AS Pro 10 BENCHMARKS

Post by chucky » Mon Jun 27, 2016 3:11 am

More like my hardware got slower I would think. :roll:
Sequential offender.
my latest animations
Post Reply