Frame 0 more distinct

Discuss ideas for new features with other users. To submit feature requests to Smith Micro, please visit support.smithmicro.com

Moderators: Fahim, Distinct Sun, Víctor Paredes, erey, Belgarath, slowtiger

Frame 0 more distinct

Postby Jkoseattle » Wed Dec 07, 2016 5:12 am

Frame 0 isn't really a Frame at all, it's just called Frame 0 for convenience. I am constantly having to go back to Frame 0 to do things, And I also need to set a lot of keyframes at Frame 1. It's unnecessarily difficult to click on Frame 1 or 0 and make sure you're on the right one. Sometimes I need to see whether I remembered to set something at Frame 1, and if I'm zoomed out enough it's impossible to tell, requiring a bunch more zooming just to see. 0 and 1 are riiiiiiight next to each other, even though setting something in 0 vs 1 is an extremely different operation. It's very easy to get it wrong and really screw things up because you thought you were at 1 instead of 0 or vice versa. I can look at the current frame of course, but it would be much better if Frame 0 were physically more removed from Frame 1 so that it was more obvious. And when the timeline is zoomed out, everything squishes up, but there's really no point to also squishing up Frame 0. No matter how zoomed in or out I am, I still will want to go to Frame 0 very often, and it should appear more separate from the rest of the timeline. I'm not needing a ton of space, maybe 10 pixels and a thin dividing line, and when zooming in or out of the timeline, frame 0 should stay the same width at all times.
Most of the time I'm doing music stuff. Check me out at http://www.jimofseattle.com/music.

Here is my first and so far only Moho video: https://www.youtube.com/watch?v=IBEsOZF9Ogg
Jkoseattle
 
Posts: 179
Joined: Tue Nov 08, 2016 6:39 pm

Re: Frame 0 more distinct

Postby synthsin75 » Wed Dec 07, 2016 5:17 am

Just type it into the box next to the play buttons.
- Wes
Image
User avatar
synthsin75
 
Posts: 6047
Joined: Mon Jan 14, 2008 11:20 pm
Location: Oklahoma

Re: Frame 0 more distinct

Postby Jkoseattle » Wed Dec 07, 2016 5:52 am

synthsin75 wrote:Just type it into the box next to the play buttons.


Shouldn't have to. There is no point to squeezing out frame 0 when zooming out.
Most of the time I'm doing music stuff. Check me out at http://www.jimofseattle.com/music.

Here is my first and so far only Moho video: https://www.youtube.com/watch?v=IBEsOZF9Ogg
Jkoseattle
 
Posts: 179
Joined: Tue Nov 08, 2016 6:39 pm

Re: Frame 0 more distinct

Postby synthsin75 » Wed Dec 07, 2016 6:11 am

Or you can just keep fighting the way it is. Your choice. :roll:
- Wes
Image
User avatar
synthsin75
 
Posts: 6047
Joined: Mon Jan 14, 2008 11:20 pm
Location: Oklahoma


Return to Feature Request Discussions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests