Hide Edge Animatable

Discuss ideas for new features with other users. To submit feature requests to Smith Micro, please visit support.smithmicro.com

Moderators: Fahim, Distinct Sun, Víctor Paredes, erey, Belgarath, slowtiger

Re: Hide Edge Animatable

Postby synthsin75 » Fri Mar 17, 2017 5:42 am

Here's the animated hide edge tool:

viewtopic.php?f=12&t=30678
- Wes
Image
User avatar
synthsin75
 
Posts: 6319
Joined: Mon Jan 14, 2008 11:20 pm
Location: Oklahoma

Re: Hide Edge Animatable

Postby lwaxana » Mon Jun 05, 2017 9:29 pm

I just saw your post, Wes. This makes my day; I can't wait to try the script! Thank you!
User avatar
lwaxana
 
Posts: 1282
Joined: Wed Jan 06, 2010 6:50 pm

Re: Hide Edge Animatable

Postby synthsin75 » Mon Jun 05, 2017 11:25 pm

:D
- Wes
Image
User avatar
synthsin75
 
Posts: 6319
Joined: Mon Jan 14, 2008 11:20 pm
Location: Oklahoma

Re: Hide Edge Animatable

Postby Greenlaw » Thu May 24, 2018 10:36 pm

Hi Wes,

I'm finally getting around to trying the Hide Edge script. (Sorry for taking so long.)

I have a question about installation: It's obvious where the 'tool' folder goes but where does the 'layerscript' folder go? Does it sit in the Scripts folder by itself? Is it needed?

Thanks. Gonna give it a spin as soon as I get home tonight.

(Actually, I should re-read this thread now...my question might have been answered earlier.)
User avatar
Greenlaw
 
Posts: 3453
Joined: Mon Jun 19, 2006 5:45 pm
Location: Los Angeles

Re: Hide Edge Animatable

Postby Greenlaw » Thu May 24, 2018 10:45 pm

Question: Earlier in this thread, you mentioned that the script doesn't work with Smart Bones. Is this still true?

(Sorry, I can't check myself till tonight. Just wondering.)
User avatar
Greenlaw
 
Posts: 3453
Joined: Mon Jun 19, 2006 5:45 pm
Location: Los Angeles

Re: Hide Edge Animatable

Postby synthsin75 » Fri May 25, 2018 2:22 am

Hey Dennis,

Yeah, the layerscript folder just goes in the scripts folder, right next to the menu and tool folders. It is needed, because the only way to animate stuff Moho doesn't natively animate is to use a layerscript. The tool automatically embeds the layerscript, and automatically shows the controlling switch layer in the timeline when that vector layer is selected.

Still doesn't work with smart bones, because layerscripts can't read the active smart action keyframes. It would take some development time, I can't afford to spare for it, to see about making that work.
- Wes
Image
User avatar
synthsin75
 
Posts: 6319
Joined: Mon Jan 14, 2008 11:20 pm
Location: Oklahoma

Re: Hide Edge Animatable

Postby synthsin75 » Fri May 25, 2018 4:20 am

Correction, this does work with smart bones. The switch layer just had to be keyframed first, so I've added a line of code to key frame 1 when the switch layer is created.
Same link as before.
- Wes
Image
User avatar
synthsin75
 
Posts: 6319
Joined: Mon Jan 14, 2008 11:20 pm
Location: Oklahoma

Re: Hide Edge Animatable

Postby Greenlaw » Fri May 25, 2018 5:11 am

Oh, cool! Downloading the latest now.

Thanks again, Wes. As always, your scripting skills are amazing and greatly appreciated! :)
User avatar
Greenlaw
 
Posts: 3453
Joined: Mon Jun 19, 2006 5:45 pm
Location: Los Angeles

Re: Hide Edge Animatable

Postby Greenlaw » Fri May 25, 2018 9:48 am

This tool is fantastic Wes. When I first read about it, I imagined it would be useful for animating the crease that appears inside the elbow and knee joints, and it very works well for that.

Something like this really should be a native feature.
User avatar
Greenlaw
 
Posts: 3453
Joined: Mon Jun 19, 2006 5:45 pm
Location: Los Angeles

Re: Hide Edge Animatable

Postby synthsin75 » Fri May 25, 2018 5:34 pm

Greenlaw wrote:This tool is fantastic Wes. When I first read about it, I imagined it would be useful for animating the crease that appears inside the elbow and knee joints, and it very works well for that.

Something like this really should be a native feature.


Well, my animated shape order tool became a native feature, so this might too.
- Wes
Image
User avatar
synthsin75
 
Posts: 6319
Joined: Mon Jan 14, 2008 11:20 pm
Location: Oklahoma

Re: Hide Edge Animatable

Postby Greenlaw » Fri May 25, 2018 6:04 pm

I hope so. I made a request for an official Animated Hide Edge feature not long ago and pointed the devs to this thread in the ticket, even though at the time I hadn't actually used your script myself. (I played around with it a lot last night though. The script rocks!) The reason I'd like to see this or a variant of the tool made into an official feature is that it's a hassle to implement 'third party' scripts/tools at work because of potential legal/security reasons. It can be done but it's a long process.

If the devs do add your tool or a variant in a future version of Moho, it would be good if that first key on the 'switch' layer wasn't necessary. I regularly create rigs for other artists to animate, and it's a common habit for the artist to clear any existing timeline keys before starting. (I guess I could add an action to re-insert the deleted keys but it's preferable if we didn't have to.)

But anything goes for my personal Moho projects, and I'm going to find your current tool very useful. Please keep up the great work! :)
User avatar
Greenlaw
 
Posts: 3453
Joined: Mon Jun 19, 2006 5:45 pm
Location: Los Angeles

Re: Hide Edge Animatable

Postby synthsin75 » Fri May 25, 2018 6:58 pm

Greenlaw wrote:If the devs do add your tool or a variant in a future version of Moho, it would be good if that first key on the 'switch' layer wasn't necessary. I regularly create rigs for other artists to animate, and it's a common habit for the artist to clear any existing timeline keys before starting. (I guess I could add an action to re-insert the deleted keys but it's preferable if we didn't have to.)

But anything goes for my personal Moho projects, and I'm going to find your current tool very useful. Please keep up the great work! :)


As a native feature, they wouldn't need the switch layer at all. They'd just create a new animation channel, like they did for animated shape order. And it would work with smart bones like any other channel. I only use the switch as an available animation channel.

I could have the tool or layerscript rewrite the frame one key, if it's missing.
- Wes
Image
User avatar
synthsin75
 
Posts: 6319
Joined: Mon Jan 14, 2008 11:20 pm
Location: Oklahoma

Re: Hide Edge Animatable

Postby Greenlaw » Fri May 25, 2018 7:06 pm

synthsin75 wrote:...I only use the switch as an available animation channel.


I figured that's what was going on. It's a clever use of available resources.

I could have the tool or layerscript rewrite the frame one key, if it's missing.


Whenever you have time, that would be nice. In the meantime, I'm totally happy with what's there now. :)
User avatar
Greenlaw
 
Posts: 3453
Joined: Mon Jun 19, 2006 5:45 pm
Location: Los Angeles

Re: Hide Edge Animatable

Postby synthsin75 » Fri May 25, 2018 9:19 pm

Okay, I've updated the script so it automatically restores that first switch keyframe. Same link.
- Wes
Image
User avatar
synthsin75
 
Posts: 6319
Joined: Mon Jan 14, 2008 11:20 pm
Location: Oklahoma

Re: Hide Edge Animatable

Postby Greenlaw » Fri May 25, 2018 9:40 pm

Whoa! I wasn't expecting that so soon. Thanks, Wes...will check it out tonight. :D
User avatar
Greenlaw
 
Posts: 3453
Joined: Mon Jun 19, 2006 5:45 pm
Location: Los Angeles

PreviousNext

Return to Feature Request Discussions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest