Lock and Solo Layer

Discuss ideas for new features with other users. To submit feature requests to Smith Micro, please visit support.smithmicro.com

Moderators: Fahim, Distinct Sun, Víctor Paredes, erey, Belgarath, slowtiger

Lock and Solo Layer

Postby Brick_Loko » Sat Aug 05, 2017 3:03 pm

Hi,

not remember seeing those functions in Moho, but it will be helpful to be able to solo and lock vector layers when I'm drawing.

Best
Brick_Loko
 
Posts: 2
Joined: Fri Aug 26, 2016 1:17 pm

Re: Lock and Solo Layer

Postby Greenlaw » Sat Aug 05, 2017 10:55 pm

You can't natively lock a layer. This is a much re-quested feature. However, Synthsin75 has written a menu script that will do that. Go here for more info: viewtopic.php?p=167236#p167236

Currently there is not a specific 'Solo' option. However, you can easily set this up using the Layer Comps panel. Just set up a layer comp for the currently visible layers, save that as a 'master' layer comp; and then setup another layer comp of only the layer you wish to 'solo'. Using the panel's visibility option, toggle between the two layer comps.

Another option is to simply Alt-Click a layer. This hides all other layers but the one you clicked on. Alt-Click that layer again and it reveals the hidden layers. It a lot like the command in Photoshop, so it has some of same pitfalls. But if you're switching back and forth only between these two views, it's perfectly fine.
D.R. Greenlaw
Artist/Partner - Little Green Dog | Greenlaw's 2017 Demo Reel

Image
User avatar
Greenlaw
 
Posts: 2861
Joined: Mon Jun 19, 2006 5:45 pm
Location: Los Angeles


Return to Feature Request Discussions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests