DRAWING IN AS6.0 IMPORT IN AS10.1

Discuss Moho bugs (or suspected bugs) with other users. To report bugs to Smith Micro, please visit support.smithmicro.com

Moderators: Fahim, Distinct Sun, Víctor Paredes, erey, Belgarath, slowtiger

Post Reply
User avatar
CHIO
Posts: 177
Joined: Sun Aug 15, 2004 5:00 pm
Location: CORDOBA-ARGENTINA

DRAWING IN AS6.0 IMPORT IN AS10.1

Post by CHIO » Fri Mar 20, 2015 8:54 pm

Hi there,

I had to make a draw in AS6.0 (in a old PC), then I it import in AS10.1.

Then I put bones, and smart bones. The smart bones didnt work.

To revolve the problem, I had to copy and past layer to layer :x

Anybody have the same problem?

I know it's a rarity work in AS6.0 and import in AS10.1 but could be trying to retrieve an old anme file made
in the past you have the same problem.

Cheers.

Chio
User avatar
Víctor Paredes
Posts: 4883
Joined: Wed Jan 26, 2005 12:18 am
Location: Ireland/Chile
Contact:

Re: DRAWING IN AS6.0 IMPORT IN AS10.1

Post by Víctor Paredes » Fri Mar 20, 2015 9:01 pm

Does your bone layer contains groups or any other kind of folder? if so, you must go to the main bone layer proprieties, bone tab and check "allow nested layer control".
Smart bones wont work for layers inside folders if you don't check that option. And, since your file was created in version 6, the option won't be checked, because it doesn't exist on that version.
Víctor Paredes
Former Moho Product Manager
Rigger and animator in Cartoon Saloon
My Youtube Channel - My webinars
User avatar
CHIO
Posts: 177
Joined: Sun Aug 15, 2004 5:00 pm
Location: CORDOBA-ARGENTINA

Re: DRAWING IN AS6.0 IMPORT IN AS10.1

Post by CHIO » Fri Mar 20, 2015 10:18 pm

selgin wrote:Does your bone layer contains groups or any other kind of folder? if so, you must go to the main bone layer proprieties, bone tab and check "allow nested layer control".
Smart bones wont work for layers inside folders if you don't check that option. And, since your file was created in version 6, the option won't be checked, because it doesn't exist on that version.
Hi Selgin, We're all still alive...I know you since MOHO's time...

Your reply is perfect. That is the problem and the solution.

Thank you very much,

Chio
User avatar
Víctor Paredes
Posts: 4883
Joined: Wed Jan 26, 2005 12:18 am
Location: Ireland/Chile
Contact:

Re: DRAWING IN AS6.0 IMPORT IN AS10.1

Post by Víctor Paredes » Fri Mar 20, 2015 10:41 pm

CHIO wrote:
selgin wrote:Does your bone layer contains groups or any other kind of folder? if so, you must go to the main bone layer proprieties, bone tab and check "allow nested layer control".
Smart bones wont work for layers inside folders if you don't check that option. And, since your file was created in version 6, the option won't be checked, because it doesn't exist on that version.
Hi Selgin, We're all still alive...I know you since MOHO's time...

Your reply is perfect. That is the problem and the solution.

Thank you very much,

Chio
Hehe, sí!
I have been here for ten years and two months and you even more! There's a remote possibility this forum is not a passing fad...
I'm happy to help :roll:
Víctor Paredes
Former Moho Product Manager
Rigger and animator in Cartoon Saloon
My Youtube Channel - My webinars
Post Reply