Bones not staying where I create them.

Wondering how to accomplish a certain animation task? Ask here.

Moderators: Fahim, Distinct Sun, Víctor Paredes, erey, Belgarath, slowtiger

Post Reply
NealF
Posts: 134
Joined: Thu Jun 24, 2010 8:54 pm
Contact:

Bones not staying where I create them.

Post by NealF » Wed Jul 03, 2019 7:19 pm

Hi,

I've created an image which I then added a few bones to on frame zero.
When I move to frame 1700 where the image needs to be animated, the bones are off to the side and, of course, work like they're not where I put them.

Any ideas why the bones won't stay where they're created?
Thanks.
dueyftw
Posts: 1941
Joined: Thu Sep 14, 2006 10:32 am
Location: kingston NY
Contact:

Re: Bones not staying where I create them.

Post by dueyftw » Wed Jul 03, 2019 8:34 pm

Three possibility's I can think of;

You have nested bone layers and moved one of the top layer(s).

You have moved the bones in the layer. It would have keys. To check, look at the transform tools x and y position. Make sure the numbers are the same as frame 0

You have found bug in the program.

Dale
NealF
Posts: 134
Joined: Thu Jun 24, 2010 8:54 pm
Contact:

Re: Bones not staying where I create them.

Post by NealF » Wed Jul 03, 2019 8:46 pm

Well, I started from scratch so I know I haven't moved the bones. There's also no nested layers for this.
So I'm thinking it's a bug. But it's not happening to every thing in the file. Just a couple of the images.

Weird. Is there a way to move them back because, when I try to animate them they're affecting the image as though they are in the new place, about a few inches to the right of where they should be.

Thanks.
NealF
Posts: 134
Joined: Thu Jun 24, 2010 8:54 pm
Contact:

Re: Bones not staying where I create them.

Post by NealF » Wed Jul 03, 2019 8:50 pm

Ha! Just for the hell of it, I tried the Transform bone tool and dragged on the end of the target bone. And all the bones moved back to where I wanted them.

It's a new one on me. But that's the way it worked. Weird.
Post Reply