audio problems

Wondering how to accomplish a certain animation task? Ask here.

Moderators: Fahim, Distinct Sun, Víctor Paredes, erey, Belgarath, slowtiger

Maxwell
Posts: 51
Joined: Thu Oct 11, 2012 4:15 pm

audio problems

Post by Maxwell » Mon Jan 21, 2013 9:15 am

Hello
so i have this weird problem in AS9, when i try to import a audio file it tells me that it does not support mp3 files but when i convert the audio file to anything else it does not find it at all. on my home computer it works fine but on my laptop there is this problem. but since i work on my laptop at school i have to fix this or else i go a week without doing a single thing :P
do i need some special codec or something?
please let me know
jessica951
Posts: 118
Joined: Mon Apr 25, 2011 2:04 am
Location: USA
Contact:

Re: audio problems

Post by jessica951 » Mon Jan 21, 2013 5:49 pm

I tried to import an audio file as well (wav and mp3) and it did not work. Strangely it worked when I put it on my desktop. I guess location matters. Try various ones.
Maxwell
Posts: 51
Joined: Thu Oct 11, 2012 4:15 pm

Re: audio problems

Post by Maxwell » Mon Jan 21, 2013 8:38 pm

jessica951 wrote:I tried to import an audio file as well (wav and mp3) and it did not work. Strangely it worked when I put it on my desktop. I guess location matters. Try various ones.
there must be a way... laptops are just as powerful as desktops these days so there would be no reason for it not to work... i'm gonna try re-installing the program and see how that goes
Maxwell
Posts: 51
Joined: Thu Oct 11, 2012 4:15 pm

Re: audio problems

Post by Maxwell » Mon Jan 21, 2013 9:16 pm

i find an interesting fact... i reuploadet the program and it installed 2 versions of it a (x86) version and a normal version (i have no idea why) aaaand in the 86 version the audio works fine... but in the normal version it does not... BUT if i create something in the normal version and then open it with 86 it still works fine... but if i create something in 86 version with audio and then open it with the normal one... it's broken... i don't know... this should not be happening but now it at least works
jessica951
Posts: 118
Joined: Mon Apr 25, 2011 2:04 am
Location: USA
Contact:

Re: audio problems

Post by jessica951 » Mon Jan 21, 2013 11:16 pm

Maxwell wrote:i find an interesting fact... i reuploadet the program and it installed 2 versions of it a (x86) version and a normal version (i have no idea why) aaaand in the 86 version the audio works fine... but in the normal version it does not... BUT if i create something in the normal version and then open it with 86 it still works fine... but if i create something in 86 version with audio and then open it with the normal one... it's broken... i don't know... this should not be happening but now it at least works
What do you mean broken?
jessica951
Posts: 118
Joined: Mon Apr 25, 2011 2:04 am
Location: USA
Contact:

Re: audio problems

Post by jessica951 » Mon Jan 21, 2013 11:16 pm

Also what version are you using?
Maxwell
Posts: 51
Joined: Thu Oct 11, 2012 4:15 pm

Re: audio problems

Post by Maxwell » Tue Jan 22, 2013 11:15 am

jessica951 wrote:Also what version are you using?
i am using anime studio pro 9
jessica951
Posts: 118
Joined: Mon Apr 25, 2011 2:04 am
Location: USA
Contact:

Re: audio problems

Post by jessica951 » Wed Jan 23, 2013 5:32 am

Maxwell wrote:
jessica951 wrote:Also what version are you using?
i am using anime studio pro 9
That's interesting. I updated it too and it tried ot install two versions for me too. I canceled the normal version so i just have x86 now. I hope i won't have any audio problems. To me it doesn't really matter because i find it better to add audio in a video editing software
Maxwell
Posts: 51
Joined: Thu Oct 11, 2012 4:15 pm

Re: audio problems

Post by Maxwell » Thu Jan 24, 2013 8:50 am

jessica951 wrote:
Maxwell wrote:
jessica951 wrote:Also what version are you using?
i am using anime studio pro 9
That's interesting. I updated it too and it tried ot install two versions for me too. I canceled the normal version so i just have x86 now. I hope i won't have any audio problems. To me it doesn't really matter because i find it better to add audio in a video editing software
how do you lip sinc then? it is better to add it in the program so you can see how the wave goes
User avatar
Imago
Posts: 698
Joined: Wed Dec 10, 2008 9:48 am
Location: Sardinia

Re: audio problems

Post by Imago » Thu Jan 24, 2013 12:15 pm

I have got a different issue with audio in ASP 9.2
I use 16bit uncompressed WAV files on my projects, but when I export a movie, it is converted to 32 bit format (IEEE or something like that) and I can't normaliza it in Sony vegas Pro.
Why this happen? In ASP 9.1 it worked fine! :(

*EDIT*
I found right now that ASP 9.2 also adds a "click" at the start of the audio file.
Please fix it!
Sorry for my bad english... Q_Q
jessica951
Posts: 118
Joined: Mon Apr 25, 2011 2:04 am
Location: USA
Contact:

Re: audio problems

Post by jessica951 » Fri Jan 25, 2013 4:06 am

lip sync with papagayo or not at all. Have you used that before?
jessica951
Posts: 118
Joined: Mon Apr 25, 2011 2:04 am
Location: USA
Contact:

Re: audio problems

Post by jessica951 » Fri Jan 25, 2013 4:07 am

Imago wrote:I have got a different issue with audio in ASP 9.2
I use 16bit uncompressed WAV files on my projects, but when I export a movie, it is converted to 32 bit format (IEEE or something like that) and I can't normaliza it in Sony vegas Pro.
Why this happen? In ASP 9.1 it worked fine! :(

*EDIT*
I found right now that ASP 9.2 also adds a "click" at the start of the audio file.
Please fix it!
I would advise you to import sound in sony vegas instead of AS.
Maxwell
Posts: 51
Joined: Thu Oct 11, 2012 4:15 pm

Re: audio problems

Post by Maxwell » Fri Jan 25, 2013 8:51 am

jessica951 wrote:lip sync with papagayo or not at all. Have you used that before?
i use smart bones for the mouth movement...
User avatar
Imago
Posts: 698
Joined: Wed Dec 10, 2008 9:48 am
Location: Sardinia

Re: audio problems

Post by Imago » Fri Jan 25, 2013 12:28 pm

jessica951 wrote:I would advise you to import sound in sony vegas instead of AS.
Why I have to do two times the same thing?
I paid ASP 9.2 and I expect it works properly!
Sorry for my bad english... Q_Q
jessica951
Posts: 118
Joined: Mon Apr 25, 2011 2:04 am
Location: USA
Contact:

Re: audio problems

Post by jessica951 » Sat Jan 26, 2013 3:58 am

Imago wrote:
jessica951 wrote:I would advise you to import sound in sony vegas instead of AS.
Why I have to do two times the same thing?
I paid ASP 9.2 and I expect it works properly!
well i'm not responsible for the bugs :?
Post Reply