Rendering, is it possible with Debut?

Wondering how to accomplish a certain animation task? Ask here.

Moderators: Fahim, Distinct Sun, Víctor Paredes, erey, Belgarath, slowtiger

Post Reply
DieFarbeRot
Posts: 3
Joined: Sat Apr 17, 2010 10:22 pm
Location: United States

Rendering, is it possible with Debut?

Post by DieFarbeRot » Sat Apr 17, 2010 10:27 pm

I am a new user of Anime Studio 5 and need some help.

I'm using the tutorials, but I've been tripped up in 1.2 because it tells you to click File>Render. This is supposed to show you your current project so far, but I can't find it anywhere on the Menu bar. I don't have Anime Studio Pro, however so is is maybe just on that version?

Please help, I am so lost. :(
User avatar
swrecordings
Posts: 167
Joined: Wed Sep 16, 2009 4:03 am

Post by swrecordings » Sat Apr 17, 2010 10:48 pm

crtl + r renders the current frame
and
ctrl + e exports you animation into avi, swf, etc.


hope that helps
User avatar
Víctor Paredes
Posts: 4945
Joined: Wed Jan 26, 2005 12:18 am
Location: Ireland/Chile
Contact:

Post by Víctor Paredes » Sat Apr 17, 2010 10:49 pm

I'm almost sure I read that in an update of anime studio debut 5.x you could render. Maybe you should try to update yours.
Víctor Paredes
Former Moho Product Manager
Rigger and animator in Cartoon Saloon
My Youtube Channel - My webinars
DieFarbeRot
Posts: 3
Joined: Sat Apr 17, 2010 10:22 pm
Location: United States

Post by DieFarbeRot » Sat Apr 17, 2010 11:00 pm

Thank you very much. :)

EDIT: It seems like ctrl + r doesn't work on my version, but the ctrl + e works. Is is possible to update to the newest version for free?
User avatar
Víctor Paredes
Posts: 4945
Joined: Wed Jan 26, 2005 12:18 am
Location: Ireland/Chile
Contact:

Post by Víctor Paredes » Sat Apr 17, 2010 11:30 pm

http://anime.smithmicro.com/d_updates.html
This should be the link, but I repeat I'm not sure there is render command on debut, I just think I read it somewhere.
Víctor Paredes
Former Moho Product Manager
Rigger and animator in Cartoon Saloon
My Youtube Channel - My webinars
User avatar
swrecordings
Posts: 167
Joined: Wed Sep 16, 2009 4:03 am

Post by swrecordings » Sun Apr 18, 2010 12:26 am

i just checked my old hard drive on witch i have as5 debut and you can render, its in the update
DieFarbeRot
Posts: 3
Joined: Sat Apr 17, 2010 10:22 pm
Location: United States

Post by DieFarbeRot » Mon Apr 19, 2010 8:47 pm

Is there any way to update my Anime Studio 5 one without buying # 6?
...Sorry, I'm just cheap...lol, is there a link to 5.2, anychance?
salp42
Posts: 62
Joined: Sat Feb 28, 2009 8:35 pm

Post by salp42 » Sat May 01, 2010 10:47 pm

DieFarbeRot wrote:Is there any way to update my Anime Studio 5 one without buying # 6?
...Sorry, I'm just cheap...lol, is there a link to 5.2, anychance?
yea on the link selgin posted, there is a free upgrade to 5.6
but maybe it's just because i already have it. Check anyway.
Post Reply